dimecres, 2 de novembre del 2011

CRONIQUES (DE NA MARTA) DE SANTIAGO. dia 24

24-10-2011

1ª ETAPA : SÀRRIA –PORTOMARIN (22KM, en teoria)

Ens aixequem ben dematinet (abans de les 7). Ha plogut tota sa nit, però amb es taps no és sent res, quin invent! Ens vestim de peregrinos + kit de pluja, feim uns estiraments. Es nostre diàcon ens beneeix i sortim a berenar mentre continua plovent. Després de muntar un caos amb es cafes, cola caos i demés comencem es Camí de Santiago a les 9 h. Tot just s’ha fet de dia i ens queden exactament 111km per arribar a sa meta final. Com plou, no ens feim ni sa foto a n’es punt kilomètric. Es primers km no veiem quasi res perquè plou. Ens comencem a trobar peregrins, que adalantarem i ens adalantaran durant tota sa jornada. Es grup es comença a fraccionar. En Pere i jo posem sa directa i fugim des “pelotón”. A les 10h ja no plou i aturem per esperar als demés. I agafem un fred horrorós. Quan arriben decidim aturar a prendre alguna cosa a un bar per reviscolar. Na Bel, na Patri i en Joan segueixen.
Es temps millora i podem disfrutar des paisatge: arbres preciosos, verd, pobles fantasma on no hi ha ni una ànima.... Més tard torna a ploure, treuen ses capelines (just semblen es jorobados de Notre Dame). Es kms van passant, fins a nes 89 no hem d’aturar. Per es camí en perdem a un parell (Plablo i Marisa) que queden menjant-se un plat de llenties que ....uummmm! Noltros seguim, i d’enfora ja veiem Portomarin, però com costa d’arribar. Finalment travessem el Miño, bastant sec, i ja hi som!!! Dalt una torre feim uns estiraments mentre un peregrino músic toca sa guitarra. Cerquem un restaurant per dinar i a O Mirador, amb unes vistes precioses, ben mengem. És es nostro primer menú del peregrino per 9, 50€. Com també és un alberg quedem a dormir.          
Descansem un poc, feim una sessió d’estiraments, massatge amb esperit de romaní i altres potingues i sortim a voltar per es poblet. És mono, es peregrins roden i ses botigues estan ben assortides, just sembla el Corte Inglés, on es més vius, sabent ses previsions es compren capelines noves. Fa fred, uns quans van a missa i es altres esperem a un bar. Sopem alguns d’un menú sencer, altres de mig... continua es caos a s’hora de demanar.
A les 21.30, mos retirem. Ja en tenim una de passada, demà més!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada